Szorongás ellen Noni juice

A noni az alábbiak tudatában természetes megoldást kínálhat a szorongás leküzdésére!

»» A noni jouice jelentősége abban rejlik, hogy képes aktivizálni az agyban elhelyezkedő parányi tobozmirigyet. A tobozmirigy fontos mirigy, az a hely ahol a szerotonin és melatonin hormonjai termelődnek. Mindkét hormon nagy szerepet játszik az alvás, a hangulat valamint a testhőmérséklet szabályozásában!

»» A noni juice támogatja a szervezet öngyógyítását. Extrém mennyiségű proxeronint tartalmaz, melyből a szervezet xeronint állít elő.

Adaptogén hatása mellett a xeronin azért is jelentős, hiszen az endorfinnal (az emberi boldogsághormon) karöltve aktivizálja az ún. ’jó érzés receptor fehérjét’, melynek köszönhetően köztudott, hogy a legtöbb ember jobb hangulatban, energikusabbnak érzi magát.

»» A táplálékainkban ritka, ám a noniban megtalálható scopoletin segít a hangulatingadozások megelőzésében, az alvási ritmusok szabályozásában.

»» A noni juice fogyasztása segít a görcsoldásban, a hangulat kiegyensúlyozásában. A gyümölcs leve természetes hangulatjavítóként ismert.szorongas

»» Szorongást sokunknál kiválthatja a megszabadulási kényszer a káros szenvedélyektől.

Mivel a noni segít fenntartani, adott esetben helyreállítani a szerotoninszintet, hozzásegíthet ahhoz, hogy megszabadulhassunk a káros szenvedélyektől.

»» A GABA, vagy gamma-amino-vajsav egy nem fehérjéhez kötött aminosav – „gátló neurotranszmitter”. Természetes módon termelődik az emberi szervezetben. Fontos szerepet tölt be az idegsejtek ingerlékenységének a csillapításában, segíthet lelki eredetű problémák, szorongás leküzdésében.

A szorongás összekapcsolható a GABA alacsony szintjével: Kísérletek rávilágítottak, hogy a noni oldja a szorongást, hiszen hatására fokozódik a GABA termelése!

Az előbbiek tudatában kutatók is azon a véleményen vannak, hogy a noni képes szabályozni a szorongáshoz kapcsolódó negatív megnyilvánulásokat, mint pl. az idegességet és ingerlékenységet.

Nonival fokozható az érzelmi és fiziológiai jólét!