Gyakori Kérdések + Válaszok a Noniról

Milyen gyümölcs a noni?

A noni egy trópusi gyümölcs, mely a Csendes-óceán térségében, pontosabban Indiában, Malajziában és Délkelet-Ázsiában őshonos. A ‘Morinda Citrifolia’ bokorszerű fa termése. Maga a noni gyümölcs körülbelül egy nagyobb burgonya nagyságú, csomós külsejű, viaszos és félig áttetsző bőrű gyümölcs. Ahogy érik, színe a zöldről a sárgán át a „majdnem fehérig” változik.  A noni a meleg-forró, trópusi éghajlatot kedveli, manapság főleg Panamában, Hawaii-n, Tahitn, Fijin és további óceániai szigeteken termesztik.

Melyek a noni jótékony hatásai?gyik

A noni antioxidáns hatása elsőrangú! Továbbá, erősíti a szervezet ellenálló képességét baktériumokkal, vírusokkal szemben. Bizonyított, hogy a noni fogyasztása a T-limfociták számát megemelheti, így segítve a megfelelő immunválaszt a szervezetbe kerülő kórokozókkal szemben.

Mindenképpen említést érdemel még fájdalom -és gyulladáscsökkentő hatása, regeneráló képessége. A nonit adaptogén gyógynövénynek tartják (Adaptogén jelentése: Az adaptáció szóból, mely annyit tesz, hogy „tökéletes alkalmazkodás”), akkor és ott hat, ahol éppen szükség van rá.

Hogy milyen értékes gyümölcs, arról ITT OLVASHAT részletesen! >>>

Milyen értékes tápanyagokhoz juthatunk a noni juice fogyasztásának köszönhetően?

A nonival többek között a szabad gyököket ellensúlyozó antioxidánsokat, az egészséges sejtműködést és az érzékelést segítő foszfolipideket, a szív -és érrendszer egészségét segítő káliumot, vitaminokat (pl.: A, C), ásványokat és nyomelemeket (pl.: vas) iridoidokat, fehérjét, vagy éppen rostokat juttathatunk szervezetünkbe.
Bővebben a noni tápanyag-összetételéről >>>

Kik fogyaszthatnak a nonit?

A noni gyümölcslé természetes ital. Kémiai összetevőket ugyan nem tartalmaz, ennek ellenére fogyasztását 12 éves kórtól ajánljuk – Vegetáriánusok és vegánok számára is!

Milyen az íze a noni gyümölcslének?

A noni juice erős (egyesek szerint romlott sajthoz hasonlítható), jellegzetes, kesernyés illatú és ízű gyümölcslé. Tartja az a mondás, hogy amely gyümölcsöknek és azok kivonatainak íze-illata kesernyés, nem túl jó ízvilágú, azok biztosan egészségesek… – A noni pont ilyen!

A noni felhasználási javaslata?

Általánosan a reggel és este (de lehet akár napközben tetszés szerint is) elfogyasztott 20-20 ml gyümölcslé fogyasztása javasolt. Az 500ml-es kiszerelésű noni ezen adagolás mellett fél havi adagnak fele meg.
A maximális hatás elérése érdekében étkezés előtt fél órával, lassan kortyolgatva fogyasszuk.

Hogyan tárolható a noni?

A noni juice, nem tartalmaz tartósítószert, ennek ellenére felbontatlanul akár 2-3 évig is eltartható. Tároljuk száraz és hűvös helyen, 25°C alatti hőmérsékleten. Mivel tartósítószert nem tartalmaz, felbontás után hűtve tárolandó.

Mennyi ideig szükséges noni juice-t inni?

Tapasztalatok szerint a noni egyénenként eltérő időközönként eredményez jótékony hatásokat, ugyanis a szervezet eltérő módon reagálhat a nonira. Statisztikák szerint a fogyasztók 95%-a átlagosan 2-3 hónap után egyértelmű javulásról számol be.
A nonit fogyasztók 1/4-e már kb. 2-3 hét (vagy kevesebb idő) eltelte után érzékelhet pozitív változásokat.

Ihatunk-e noni juice-t gyógyszerek mellett?

A noninak nincs semmiféle ellenjavallata, tapasztalatok szerint nem lép kapcsolatba gyógyszerekkel. A noni juice nem gyógyszer, így nem is egy speciális problémát vesz célba. Általános egészségjavító, akár a gyógyszerekkel együtt is alkalmazva segítheti a mielőbbi a gyógyulást.
Komolyabb betegségek esetén azonban kérje ki orvosa véleményét is!

Biztonsággal fogyaszthatok noni juice-t?

Mint természetes táplálék, a nonit emberek ezrei fogyasztják világszerte, több ezer éve. Káros mellékhatásait nem dokumentálták. Amennyiben valakit mégis aggaszt a noni bármely összetevője (netán mondjuk veseelégtelenség esetén az ital káliumtartalma), az kérje ki orvosa, vagy egy táplálkozási szakember véleményét!
Azért mindenképpen ügyeljen arra, hogy megbízható gyártótól, forrásból rendeljen nonit!

Mi a Mannavita noni gyümölcslé különlegessége?

A Csendes-óceán trópusi térségében a nonit ital formájában (gyümölcslevét) közel 2000 éve fogyasztják. A Mannavita noni juice 100%-os direktlé, mely ebből a térségéből származik. A noni gyümölcslé tökéletes minőségét a meleg trópusi klíma és a tápanyagokban gazdag talaj garantálja.
A Mannavita noni juice színezékektől, édesítőktől és egyéb mesterséges kiegészítőktől mentes, maximálisan természetes juice.

A noninak csak a gyümölcse értékes?

A gyümölcs mellet az őshonos területeken a noni levelét és magjait is felhasználják: tisztító, gyulladáscsökkentő, immunerősítő főzetekhez, kivonatok készítéséhez, borogatásokhoz.